Hvordan trives du i Kilkam?

Jeg trives veldig godt. Begynte å spille fotball i Kilkam så snart jeg ble stor nok – startet på våren før jeg begynte i 1. klasse, men har alltid elsket å spille fotball. Før jeg begynte å spille fotball selv elsket jeg å være med og se på når broren min hadde treninger og fotballkamper. Det var nok dette som gjorde at jeg fikk ekstra stor interesse for å spille fotball.

Da vårt lag ble startet ble vi delt i et jentelag og et guttelag. Jeg tror dette gjorde at mange av jentene ønsket å spille fotball og vi har klart å ha det samme laget helt fra vi gikk i 1. klassen, selv om noen har sluttet og noen andre har startet. Nå samtrener vi en del med jentelaget til Medkila, noe jeg synes er veldig lærerikt. En dag i uka trener vi også med de andre jentelagene i byen.

Ønsker videre fremover?

Mitt høyeste ønske er å bli fotballproff på Manchester United. Men før jeg kommer dit har jeg som mål å komme på damelaget til Kilkam, og etter hvert kanskje Medkila, også videre til landslaget. Hvis jeg oppnår det jeg vil, skal jeg ha fotball som jobb.

Hvordan balanseres skole og idrett?

Jeg bruker mye tid på fotball. Nå har jeg treninger 5 dager i uka, og dette krever mye tid. Noen ganger blir det litt lite tid til skolearbeid, men jeg prøver å være effektiv og gjøre mest mulig skolearbeid mens jeg er på skolen og de dagene jeg ikke har trening. Noen ganger blir det litt sent på kvelden før jeg blir ferdig med det jeg skal gjøre.

 Jeg er heller ikke så mye ute med venner siden fotballen tar mye tid og jeg har de fleste vennene mine på fotballbanen.

Gode råd

Hvordan bli en god fotballspiller?

Jeg tror at for å bli en god fotballspiller må man øve og trene masse. Man må møte opp på treningene og delta sammen med de andre. Man må øve på de tingene man ikke får til og ikke gi seg før man klarer det. Noen ting er enkle å få til, mens noe må man øve masse på.

Jeg tror også at man må tørre og prøve, og utfordre seg selv. Nå trener jeg sammen med guttelaget 1-2 dager i uka. Her får jeg mer motstand enn jeg gjør når jeg spiller med jentene og dette er noe jeg lærer masse av. 

Hvorfor er idrettsaktivitet viktig for unge i dag?

Jeg tenker at det er viktig med idrettsaktivitet for å holde seg i god form, være mer sosial og bruke mindre tid på skjerm. Siden vi ikke har så mye fysisk aktivitet på skolen og vi sitter mye er det viktig at vi får beveget oss på fritiden.

Hva har tiden i Kilkam betydd for deg?

Den har betydd masse. Jeg klarer ikke å huske hvordan det var da jeg var mindre, men jeg kan i alle fall bare huske at jeg har gode minner fra tiden jeg har spilt fotball i Kilkam.

Det å være med i et idrettslag, hvorfor er det viktig?

Jeg tenker det er viktig å være en del av et idrettslag fordi man er mange som driver med det samme og man lærer av hverandre. Med Kilkam opplever jeg at alle vet hvem alle er, og er hyggelig med hverandre. 

Spesielle opplevelser, idrettslig eller sosialt, mens du har vært med i laget?

Det aller beste var da vi reiste på turnering til Piteå i sommer. Dette hadde jeg gledet meg til lenge siden vi egentlig skulle reise på denne turneringen i 2020, og jeg ble veldig skuffet da vi ikke kunne reise på grunn av korona. Jeg hadde det kjempegøy sammen med laget, og vi traff mange andre spillere fra andre lag og andre land.

Jeg har også fått deltatt på kretssamlinger. Her har jeg også møtt mange flotte folk og lær masse.